Pályázatok

A projekt adatai:

A kedvezményezett neve: PRODUKTUM GENERÁL Korlátolt Felelőségű Társaság

A fejlesztés tárgya, célja: GINOP_PLUSZ-1.2.3-21 – A mikro-, kis- és középvállalkozások modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések támogatása a leghátrányosabb helyzetű régiókban.

A szerződött támogatás összege: 91 181 090 Ft

A projekt tervezett befejezési dátuma:  2024. 02. 22.

{

A projekt tartalmának részletes bemutatása

Tervünk egy porfestő és egyben lakatosüzem megvalósítása, melyben elektrosztatikus porfestést és előregyártott és egyedi acél lakatos szerkezetek gyártását tervezzük.

Működtetéséhez 6-8 fős személyzet szükséges, akiknek a feladatuk a karbantartás, üzemeltetés, gyártás.

A  dolgozók megoszlása: 1 fő üzemvezető, 2 fő  lakatos, 1 fő adminisztrátor, illetve 3-4 fő  betanított munkás. A tervezett üzem munkahelyteremtő beruházás.

Az  elektrosztatikus porfestés, másnéven a szinterezés célja, hogy a bevonat tartósabb legyen, (környezetbarát eljárás), mint az oldószeres festés.

Az eljárás lényege, hogy elektrosztatikusan feltöltik a műanyagot ami polieszter, vagy epoxi-polieszter, a fém tárgy pedig magához vonzza a műanyagot. Az elektrosztatikus porszórás technikával szabályozható a rétegvastagság. A folyamat során a pornak töltést adunk, a  munkadarabot letesteljük, a fém magához vonzza a festékport. Ami por nem tapad fel a fémfelületre azt elszívó berendezéssel szívjuk el, amit egy ciklon leválaszt, és újra hasznosítható, így veszteség nélküli felhasználást eredményez.

Korszerű konvejorpályás rendszert terveztünk az anyagmozgatás megkönnyítése érdekében, 8 m-es kemencével mely lehetővé teszi a hosszabb szál vasak, illetve nagyobb fém szerkezetek porfestését is.

A beérkező festendő fémeket (alumínium vagy acél) először zsírtalanítjuk, mely magas hőmérsékleten foszfátozással történik, melyet szárítás követ, majd a festékszórás (porszórás), beégetés az utolsó fázis.

Porszórási technológiánk kialakításakor fontos szempont volt az is, hogy megfeleljünk a környezetvédelmi követelményeknek.

Nem csak a termékek porszórásának kiváló minősége lebeg a szemünk előtt, de mellette odafigyelünk arra is, hogy a porszórásnál ne használjunk oldószert, ólmot és egyéb nehézfémeket tartalmazó alapanyagokat.

Korszerű  tisztítóberendezésekkel biztosítjuk, hogy a környezet- és légszennyezési szintünk mélyen alatta legyen a megengedett értékeknek. A lakatosipari szerkezetek gyártása során előregyártott szerkezeteket illetve egyedi, egyéni igényeket is kielégítő szerkezetek gyártását tervezzük.

Előregyártott szerkezetek közül utca bútorok (kültéri padok, asztalok, hulladéktárolók, utasvárók, kerékpártárolók stb.) illetve kültéri fitness eszközök és street workout szettek gyártása a cél.